Anonymous

Kender du Anonymous? Har du mødt deres hackere eller kender du deres aktivister? Det kan du få en chance for nu, ved at booke et foredrag, læs denne teaser først

Nøgleordene i dette indlæg er: Første kandidatafhandling om Anonymous, Anonymous, Cyberangreb, 3årigt studie og atypisk bevægelse
Anonymous

Det internationalt anerkendte Times Magazine, der hvert år kårer en top 100 liste over verdens mest magtfulde 10 aktører, vurderede Anonymous til at være en del af sin top-10 liste i 2012. De begrundede vurderingen af Anonymous med: ” They enteratin us, lead us, challenge us” Time honors the icons whoa re defining the world in 2012.

Vores tid er præget af politiske magtkampe, som i højere grad foregår omkring og via internettet. Herunder er der kampe om adgang til information, informationsfrihed, og internettets frihed. USA hævder at Rusland har hacket deres valgkampagne, der er Whistleblower- skandaler, overvågninger, censurlove og hackingkampagner mm. I denne kontekst agerer Anonymous som frihedens og internettets suveræne vogter. Således er Anonymous selvopfattelse. Denne selvopfattelse har været drivende kræft bag de hundrede af hackingsoperationer og cyberangreb der er lavet i Anonymous navn, siden 2005 og til i dag. Times magazine begrundede endvidere sin kåring af Anonymous i 2012, med at Anonymous er internettets hive mind, der betegner en gruppe hjerne uden en individuel identitet. Anonymous chokerer med sin humor, den fungerer uden leder, og har intet respekt for autoriteter. Men Anonymous er en kompleks størrelse det opdagede jeg da jeg forskede om Anonymous i tre år, og fik produceret
En metafor vil hjælpe os med at gøre Anonymous mere begribelig.
Du kan se bevægelsen som en massiv og omfattende bisværm. Honningbier vedtaget beslutninger kollektivt.Hvert år er de truet med liv og død når de skal vælge et nyt hjem Når de bevæger sig ud på en rejse frem til målet, igangsætter de en proces der omfatter: At finde facts kollektivt, energisk debat, og konsensusetablering. Således kan antallet af bier stige og variere under sværmen, men kendetegnende er dynamik, kollektiv visdom, og effektiv handling. Bierne har friheden til at vælge til eller fra , men logikken er er at kollektiv beslutningsproces er mere intelligent end det mest intelligente individ i kollektivet.
Denne metafor illustrerer hvordan Anonymous fungerer. Sådan fungere beslutningsprocesser i Anonymous, de er kollektive. Når der skal sættes mål for cyberangreb, så beslutter Anonymous kollektivt og på frivillig basis, uden tvang. AL aktivitet hviler på de impliceredes egen samvittighed og gøres genstand for debat og afstemning. Således deltager nogle i angreb på USA´s senats hjemmesider, når de vedtager love der indskrænker frihed på internettet. Andre finder det mere interessant at angribe den egyptiske regerings hjemmesider i det arabiske forår. Andre vælger at at hjælpe voldtægtsofre ved at rekonstruere bevismaterialer, imod gerningsmændene.

Jeg har brugt 3 år på at forske i Anonymous. Som den første på europæisk grund, fik jeg lov til at komme ind i deres meget lukkede miljøer. Således fik jeg privilegeret adgang til at interviewe deres aktivister og hacktivister face to face. Det er så udmundet i et klausuleret speciale på Københavns universitet.
Det er resulteret i to længere videnskabelige afhandlinger, samt mundtlige præsentationer og skriftlige publikationer. Jeg har også været en tur forbi DR P1 som lavede en programrække, de kaldte ”Specialisterne”, i 2016. Københavns universitet og DRP1 vurderede det som relevant specialviden som offentligheden bør have indsigt i.

Denne viden vil jeg gerne dele med en bredere offentlighed, du er velkommen til at kontakte mig så vi sammen dykker ned i denne verden af hackere, aktivister og forstår deres bevæggrunde og hvad de står for. Samtidig får vi et blik ind i en både tidsutypisk men også tidstypisk bevægelse på en og samme gang. Hvordan det hænger sammen kan du høre nærmere om.

Dette indlæg er et uddrag fra et videnskabeligt studie (Når man hacker de store er det smartest at være anonym. Anonymous – En social bevægelse?, Emir Degirmenci 2015)

Du er velkommen til at kontakte min Booking Manager Karen for et foredrag for at bestille et eksklusivt foredrag om Anonymous: 24241531

Ny bog på vej
"Tyrkiets 9/11 - De blodige og lange 22 timer d. 15 Juli 2016"
- Det militære kupforsøg

Ny bog på vej

"Tyrkiets 9/11 - De blodige og lange 22 timer d. 15 Juli 2016"

- Det militære kupforsøg

Følg med. Ønsker du udpluk af bogen i digital version, så tilmeld dig.

Vi sender dig udpluk af bogen snarligt! Glæd dig :D