Bander i danmark

Hvorfor deltager minoritetsunge i bander i danmark?

Lad det være sagt med det samme, minoritetsunge der vælger at deltage i bander i danmark har først og fremmest selv et personlig ansvar når de havner i bander i danmark. De har selv valgt det. Men det er ret indlysende. I dette lille skriv vil jeg afdække hvad der ligger mere latent og ikke altid kommer frem i debatten. Faktorer, bevæggrunde og det bagvedliggende.

Der er vel ingen grund til at diskutere om nogle bliver født ind i bander i danmark, fordi det er der ingen der gør.

Minoritetsunge kommer fra familier, både fædre og mødre, der aldrig har været i en bande i danmark eller i hjemlandet.  Forældrene har oftest heller ikke kendt til andre i hjemlandet der har været i bander i danmark eller hjemlandet fordi det ikke er så udbredt i deres hjemlande og de landsbyer de kommer fra. Således står forældrene også med mange spørgsmålstegn, fordi det er nyt for dem. En forsker fra Københavns universitet, Hakan Kalkan der er p.h.d i sociologi, har foretaget 6 års empirisk feltarbejde blandt minoritetsunge der er i bander i danmark eller på vej til at blive en del af bander i danmark. Hakan Kalkans observationer i de miljøer viser ret tydeligt, at de ældre medlemmer af bander i danmark afviser at lære deres ”kundskaber” videre til de yngre der vil være med i bander i danmark.

Den amerikanske sociolog Robert Mertons hovedargument er at unges deltagelse i bander er en reaktion på at samfundet ikke giver dem de muligheder som samfundet tilbyder de privilegeredes børn. De privilegeredes børn har i kraft af deres ressourcestærke baggrund, adgang til midlerne: uddannelse, karriere, godt job og dermed rigdomme og succes som samfundet i sin kultur hylder som de store værdier. De selvsamme værdier og kultur indoptager minoritetsunge også, men de får ikke adgang på samme måde til de midler som andre børn får, deraf opstår søgningen efter alternative veje, som bander i danmark tilbyder.  (Hvad skyldes det at nogle minoritetsunge deltager i gadekulturen (derefter i bander i danmark) Emir Degirmenci 2014)

Et andet sociologisk argument fra Cloward, uddyber endvidere at en kriminel løbebane kun kan vælges til hvis de kriminelle og ulovlige midler er tilstede. Uden deres eksistens i de unges områder, vil de ikke kunne vælge en kriminel løbebane, fordi den eksisterer ikke. Derfor er argumentet at området som de unge vokser op i er altafgørende for om de deltager i en bande i danmark. Tænk eksempelvis på om du har hørt unge der kommer fra Birkerød, Holte eller Nærum, deltager i bander i danmark? Dette blogindlæg er et udpluk af et videnskabeligt studie. (Hvad skyldes det at nogle minoritetsunge deltager i gadekulturen (derefter i bander i danmark) Emir Degirmenci 2014) Du kan læse mere om mit studie her .

Giv endelig feedback, om du er enig eller uenig.

Sponsoreret indhold:

skrot din bil

 

 

 

 

Ny bog på vej
"Tyrkiets 9/11 - De blodige og lange 22 timer d. 15 Juli 2016"
- Det militære kupforsøg

Ny bog på vej

"Tyrkiets 9/11 - De blodige og lange 22 timer d. 15 Juli 2016"

- Det militære kupforsøg

Følg med. Ønsker du udpluk af bogen i digital version, så tilmeld dig.

Vi sender dig udpluk af bogen snarligt! Glæd dig :D